5 syytä valita bambuviskoosi

5 syytä valita bambuviskoosi

5 syytä miksi bambuviskoosi on hyvä materiaali kestäville lasten housuille

Bambuviskoosi on suosittu vaihtoehto tekstiiliteollisuudessa sen monipuolisten ominaisuuksien vuoksi. Osa Vainion Päntzeistä onkin värisaatavuuden mukaan mahdollista saada bambuviskoosista. Ajattelimme siksi jakaa vähän tietoa tästä hienosta materiaalista.

Bambuviskoosin hyödyt

1. Ympäristöystävällisyys

Bambu on nopeakasvuinen ja kestävä kasvi, joka vaatii vähemmän vettä ja ei tarvitse torjunta-aineita tai lannoitteita. Sen viljelyssä korostetaan ekologista kestävyyttä. Bambuviskoosi on biohajoavaa materiaalia, joten lopulta käytöstä poistuva vaate ei kasvata ongelmallista tekstiilijätteen määrää vaan hajoaa ajanmyötä luonnossa pienemmiksi rakenneosasiksi kuten vedeksi, hiilidioksidiksi ja mineraalisuoloiksi.

2. Luonnollisesti antimikrobinen

Bambuviskoosilla on luontainen kyky torjua bakteereja ja hajujen muodostumista. Tämä tekee siitä hyvän valinnan esimerkiksi alusvaatteisiin ja vaatteisiin, joita käytetään lähellä ihoa.

3. Hengittävyys

Bambuviskoosi on hengittävä materiaali, joka voi auttaa pitämään ihon viileänä ja kuivana.

4. Pehmeys ja mukavuus

Bambuviskoosi tuntuu pehmeältä ja silkkiseltä ihoa vasten, mikä tekee siitä mukavan materiaalin vaatteisiin.

5. Termoregulaatio

Bambukuidut voivat säädellä lämpötilaa, joten ne voivat pitää viileänä lämpimällä säällä ja lämpimänä kylmällä säällä.

Bambuviskoosin käyttöön vaateteollisuudessa kohdistuu myös kritiikkiä, joten tuumaillaan vielä mahdollisia haittoja.

Haitat 

Kemiallinen prosessi:

Yksi yleinen kritiikki kohdistuu juuri bambuviskoosin valmistuksessa käytettävään kemialliseen prosessiin, koska valmistusprosessissa käytetään iholle haitallisia aineita kuten natriumhydroksidia ja rikkihappoa. Kun prosessi tehdään hyvin, niin ympäristö kuormittuu valmistuksesta hyvin vähän. Itse materiaali sopii lopulta kaikille ihotyypeille!

Pitkät kuljetusmatkat:

Bambua kasvaa näillä leveyspiireillä melko vähän, mutta meidän käyttämä bambuviskoosikangas valmistetaan Suomessa! 

Rajoitettu kestävyys:

Vaikka bambu itsessään on kestävä kasvi, prosessi, jolla bambu muutetaan kuiduksi, saattaa heikentää sen luonnollista kestävyyttä. Kuitenkin bambuviskoosista valmistetut lasten housut ovat hyvin kestäviä.

Vaativat hoito-ohjeet:

Bambuviskoosi tarvitsee hieman hellyyttä pesussa ja kuivauksessa, jotta sen ominaisuudet säilyvät. Tällaista “erityishoitoa” on esimerkiksi muotoilla vaate heti pesun jälkeen kosteana ja saumojen suoristus. Bambuviskoosista valmistettuja vaatteita ei laiteta kuivausrumpuun ja silittäminenkin toimii paremmin vähän kosteaan vaatteeseen.

On tärkeää huomata, että vaikka bambuviskoosi tarjoaa monia etuja, sen valmistusprosessi ja eettisyys voivat vaihdella merkittävästi valmistajasta ja tuotantolaitoksesta riippuen. Kuluttajana on suositeltavaa etsiä vastuullisia ja sertifioituja tuotteita, jotka noudattavat tiukkoja ympäristö- ja eettisiä standardeja. Kuten Vainion Päntzit! 🙂

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.