Mitä on bambuviskoosi?

Mitä on bambuviskoosi?

Tiedätkö millainen materiaali bambuviskoosi on? 

Bambuviskoosi on siis yksinkertaisesti bambusta valmistettua kangasta. Sitä valmistetaan uuttamalla selluloosaa bambupuun massasta. Seuraavaksi tämä massa suodatetaan, pestään, valkaistaan ja kuivataan. Lopuksi massasta saadaan kehrättyä lankaa, josta kudotaan kangas - bambuviskoosi. 

Tällainen pitkä prosessi ja bambun kemiallinen läträäminen kuulostaa toki karulta, mutta materiaalilla on paljon etuja. Bambu on suosittu materiaali kestävässä muodissa, koska itse kasvi kasvaa nopeasti ilman, että se tarvitsee torjunta-aineita tai lannoitteita ja käyttää vain vähän vettä. Lisäksi bambu estää kasvualueillaan maaperän kulumista eli eroosiota, koska sitä ei tarvitse kasvattaa joka vuosi aina uudelleen.

Valmistusprosessi

Bambuviskoosin valmistusprosessissa tämä kasvi muutetaan kestäviksi, hajua hylkiviksi, mukaviksi ja kosteutta siirtäviksi kuiduiksi, joita käytetään vaatteiden valmistukseen.Bambuviskoosi on edelleen puuvillaan verrattuna kohtuu tuntematon materiaali, mutta sen suosio kasvaa jatkuvasti. Itse asiassa bambuviskoosikankaiden markkinat kasvoivat hurjat 5 000 % vuodesta 2004 vuoteen 2010. Kasvun taustalla oli kohtuuhintaisuus, saatavuus, pehmeys ja taipuisa koostumus. 

Ominaisuudet

Mitä tulee mukavuuteen ja laatuun, bambuviskoosi on hyvä ostos. Sen lähde on kestävä, etenkin verrattuna vettä kuluttaviin kankaisiin, kuten puuvillaan ja villaan, sekä synteettisiä materiaaleja luoviin kemiallisiin reaktioihin.

Antimikrobiset viskoosibambusta valmistetut vaatteet sopivat erityisesti herkkäihoisille, joten tällaiset Päntzit on turvallista ostaa lapselle, jolle on muutoin hankalaa löytää sopivaa vaatemateriaalia.

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.